Selidbe kupatila: 10 ključnih elemenata adaptacije o kojima treba da brinete

selidbe kupatila

Prilikom selidbe vašeg stana, jedna stvar koju treba takodje isplanirati je selidbe kupatila. Selidbe kupatila su veliki posao koji treba pažljivo isplanirati. Zato napravite što bolji plan, a u njemu razmotrite i sledećih 10 ključnih elemenata…

Vreme

Ljudi uglavnom misle da će za selidbe malog kupatila biti dovoljno par dana i neće oduzeti puno energije i vremena. To ne mora uvek biti slučaj. U zavisnosti od toga šta menjate, kako želite da renovirate, malo kupatilo će možda zahtevati isti posao kao da uređujete veliko. Isplanirajte šta želite da promenite, da li ćete biti u prilici da nabavite sve u pravo vreme (pločice više nemaju na zalihama svuda gde imaju i izložene uzorke, na primer) . Planiranje radova u kupatilu naročito će biti od pomoći osobama koje u kući imaju samo jedno i moći će lakše da se organizuju.

Skriveni problemi

Ukoliko ste rešili da skroz preuredite kupatilo onda to uradite kako treba! Unajmite profesionalce koji imaju već iskustva i možete se nadati najboljem rezultatu bez problema. Čak i kada na površini deluje sve u redu, u unutrašnjosti možda vrebaju problemi o kojima niste ni razmišljali.

Ako je prethodni vlasnik uradio hidroizolaciju, a onda menjao poziciju kade, umivaonika ili WC šolje, to znači da je izolacija verovatno ugrožena. Proverite da li se to i desilo, a ako niste sigurni možda je bolje da uradite izolaciju ponovo nego da plaćate troškove renoviranje komšije ako mu poplavite stan.

Dizajn i funkcionalnost

Prvo što morate uraditi pre nego što pozovete majstore i kupite materijal je da razmislite kako želite da izgleda vaše kupatilo. Više faktora je u igri: boja pločica, da li ćete izabrati kadu ili tuš kabinu, detalji i dizajn. Zamislite u glavi ili pronađite na internetu slike pa se posavetujte sa majstorima da li je sve to izvodljivo i da li se uklapa u vaš budžet. Razmišljajte i o funkcionalnosti i kako će se uklopiti uz ostatak enterijera. Previše luksuzno kupatilo uz rustičan enterijer ili obrnuto neće delovati skladno.

Budžet

Pre bilo kakvog renoviranja, prva stavka koju morate uraditi je da napravite spisak koliki je vaš bužet: stavite na papir šta vam je najvažnije, koje troškove to donosi i šta se još mora uraditi da bi se neophodno izvelo do kraja. Primera radi: ako stavljate pločice, računajte da ćete time podići visinu poda. To, dalje, znači da ćete morati da skraćujete vrata ukoliko se otvaraju unutar kupatila. A skraćivanje vrata košta pa i to predstavlja obavezan trošak za vašu listu…

Zidovi i podovi

Bilo koji materijal možete izabrati u kupatilu za zidove i podove samo ukoliko je vodootporan. Ukoliko želite savet dizajnera, on će vam sigurno predložiti da izaberete keramičke ili granitne pločice jer će izgledati lepo i duže će trajati. Najjeftinijie rešenje za pod je linoleum, ali ni pločice od vinila nisu preterano skupe, a mogu da izgledaju dobro.

Osvetljenje

Kada je u pitanju osvetljenje u kupatilu, vodite računa da bude funkcionalno, ali i prijatno i da doprinosi atmosferi. Najbolje je ukoliko kupatilo ima prozor kroz koji će preko dana dopirati prirodna svetlost, ali obezbedite i minimum od 40 vati po kvadratnom metru površine kupatila.

Pogledajte još i:

Detalji

Uređenje bilo koje prostorije, pa i kupatila podrazumeva i biranje detalja koji će oplemeniti prostor. Čak i najmanje sitnice, kao što su lepi peškiri, mirišljavi sapuni i lepo upakovane kupke i šamponi doprineće atmosferi i ulepšaće prostor.

Ventilacija

Ventilacija je jedan od najvažnijih faktora u vlažnoj prostoriji kao što je kupatilo. Zato je neophodno da budete pažljivi i dobro isplanirate: ugao, pravu poziciju za instalaciju… Slaba ventilacija  može stvoriti buđ u kupatilu i ugroziti vam zdravlje.

Unesite zelenilo

Ako je ikako moguće, nađite mesta za biljke. One će oplemeniti kupatilo kao i svaki drugi prostor i dati mu posebnu notu elegancije. Nakon selidbe kupatila zelenilo dosta oplemeni prostor.

Finalno čišćenje

Na kraju selidbe kupatila i svih radova, neophodno je sve detaljno očistiti. Kabine, fioke, police, pločice, podove… Nabavite dobra dezinfekciona sredstva ili pozovite agenciju za čišćenje, ukoliko se naravno uklapa u vaš budžet.

Ako vam je potrebna usluga profesionalne selidbe vašeg kupatila, kontaktirajte nas na: 062 242 282 kako bismo mi završili za vas sve gore navedeno.

Selidbe ormara: Kako da organizujete i preselite ormar kao profesionalac

selidbe ormara beograd

Kada su u pitanju selidbe ormara i organizacija ormara, tu smo pravi stručnjaci. Vršimo selidbe ormara svakog dana i nagledali smo se svega. Kada pogledamo odredjeni ormar tačno znamo koliko nam vremena treba da ga preselimo, pritom vodeći računa o vašim stvarima, koje će biti pažljivo zapakovane.

Selidbe ormara: Nekoliko saveta za bolju organizaciju

Bez obzira na veličinu ormara i količinu odeće, obuće i nakita koji imate, postoje pravila koje će vam pomoći pri njegovom sređivanju. Pre primene pet zlatnih pravila potrudite se da očistite ormar od odeće koju niste obukli minimum godinu dana, kao i cipela koje su pohabane, nenosive, a čuvate ih samo zato što ste se sentimentalno vezali za njih.

Vešalice

Neka vešalice budu drvene ili obložene platnom, nikako metalne, koje su krhke, a mogu da promene oblik košulje ili haljine. Na jednu vešalicu možete da stavite dve, pa i tri stvari, ali neka to uvek budu predmeti iz iste kategorije: mantil preko mantila, haljina na haljinu i slično. Džemperima nije mesto na vešalicama jer ćete ih bolje sačuvati ukoliko ih lepo savijete i odložite na policu.

Plastika uništava odeću, zato nemojte da je držite na vešalici umotanu u plastičnu kesu koja može da dovede do gubitka boje, stvaranja mrlja, posebno na prirodnim materijalima kojima je neophodno da dišu.

Raspored prema bojama

Dalja organizacija uključuje raspoređivanje odeće prema bojama. To će vam pomoći kod pravljenja odevnih kombinacija. Takođe, uzmite u obzir godišnja doba i grupišite slične komade. Neka letnje majice budu na jednoj strani, poslagane od bele do crne. Ne zaboravite da dva puta godišnje napravite malu reorganizaciju, tako što ćete odeću za letnje dane prebaciti napred u proleće ili zimsku u jesen.

Nakit

Nakit u fiokama ili kutijama deluje kao dobra ideja, ali se često dešava da se ogrlice upetljaju u minđuše, a u žurbi pokidate neki komad. Zato je najbolje rešenje napraviti malu tablu sa kukicama na kojima će visiti oni komadi nakita koje najčešće nosite ili koji su vam do sada pravili haos po kutijama. Na ovaj način ćete sprečiti da se nakit međusobno grebe, a sve će vam biti na dohvat ruke.

Cipele

Kako bi vaše cipele bile što bolje organizovane, najpre ih očistite, pogledajte koje su za obućara, a zatim ihposlažite po kutijama. Rasporedite ih prema sezoni i visini potpetice.

Nikada ne odlažite mokre cipele, jer rizikujete da se ubuđaju, kao što je važno da cipele nikada ne budu u blizini izvora toplote, jer koža može da izbledi, a nitne ili kopče mogu da olabave.

Kaiševi i marame

Kaiševe možete držati na vešalicama ili urolane, zavisno od materijala od kog su napravljeni. Ukoliko imaju velike kopče sa cirkonima, morate da ih odložite tako da ne dođe do grebanja. Idelano bi bilo držati ih u malim plišanim vrećicama.

Za razliku od kaiševa, marame, šalovi i ešarpe su daleko lakši za održavanje, ali zauzimaju više prostora. Možete ih držati u posebnoj fioci, poređane po bojama ili na vešalicama, ukoliko imate mesta.

Usluga selidbe ormara

Ukoliko su vam potrebne selidbe ormara, pozovite nas: 062 242 282 ili nas kontaktirajte putem naše online forme za selidbe u Beogradu.

Ako se selite u drugu zemlju i potrebna vam je selidba ormara u inostranstvo, predlažemo da pogledate naš sajt za selidbe u inostranstvo.

Selidbe klavira po najboljim cenama u Beogradu

selidbe klavira beograd

Selidbe klavira baš kao i prevoz pianina su vrlo kompleksne, zbog osetljivosti i njihovih dimenzija. Selidbe klavira u Beogradu zahtevaju prethodno preciznu analizu kompletnog puta klavira od iznošenja, preko prevoza klavira, do procesa unošenja na novu adresu.

Selidbe klavira | Selidbe pianina

Klaviri se prema nameni i težini dele na 3 vrste:

PIANINO – klavir manje veličine čija težina prelazi 190kg. Namenjen je za kućnu upotrebu sa svrhom uštede prostora.
POLUKONCERTNI KLAVIR – Najčešće se koristi za kućnu upotrebu ali i za salone i koncertne sale. Prosečna težina polukoncertnog klavira je između 300-350kg.
KONCERTNI KLAVIR – Poznat je i kao grand piano. Koristi se u koncertnim salama. Ima dužinu oko 2.5m a težina mu prelazi 400kg.

Za selidbe pianina i prevoz klavira mi koristimo posebne alate i mašine, kaiševe za nošenje po spratovima. Ove osetljive muzičke instrumente prethodno treba dobro zaštititi folijama, koje se koriste specijalno za tu namenu.

Pevoz klavira vršimo našim modernim kombi vozilima i kamionima, kojima upravljaju vešti vozači.

Ukoliko se odlučite da angažujete našu agenciju za prevoz i selidbe, a selite klavire ili neki drugi muzički instrument, nema nikakve potrebe da se nervirate, brinete i sekirate oko prevoza vašeg klavira i o tome kako će on biti transportovan i preseljen, treba samo da prepustite posao profesionalcima. Nama nije bitno da li se vrši selidba pianina na prvi sprat sa liftom ili na deveti sprat bez lifta, to nama ne predstavlja nikakavu prepreku i sa zadovoljstvom prihvatamo takvu uslugu selidbe navedenih muzičkih instrumenata.

kombi prevoz klavira

Kada ubacimo vaš pianino, klavir ili polukoncertni klavir, pored odlične zaštite mi ga fiksiramo do vozačeve kabine specijalnim kanapima koji su vezani na kukicama tako da ne postoji mogućnost mrdanja i pomeranja za vreme prevoženja sa lokacije a na lokaciju b.

Kada klavir prevezemo do tačke b i istovarimo ga u vaš stan, tada skidamo svu zaštitu koju smo uradili u prvom stanu, mi smo prisutni na novoj lokaciji sve vreme, dok vi sve ne proverite i dok se ne uverite da je klavir u svom prvobitnom stanju i da je selidba klavira prošla na najbolji mogući način, jer dosada nismo imali nikakvu reklamaciju ili primedbu na ovakvu vrstu selidbe i ponosimo se time.

Pogledajte još i:

10 najčešćih grešaka pri grejanju koje vas skupo koštaju

najcesce greske kod grejanja

Prilikom grejanja kuće ili stana često pravimo greške koje dovode do velikog rasipanja toplote i energije, a time i do nepotrebno visokih računa. Predstavljamo listu najčešćih grešaka koje možete ispraviti jednim pokretom ruke.

Toplota nije samo ljudska potreba, već i jedan od važnih preduslova za dobro opšte stanje organizma. A da bi se razvila toplota, neophodan je funkcionalan sistem za grejanje koji zagreva kuću do željene, ugodne temperature. Međutim, tokom procesa grejanja često pravimo greške koje vode do rasipanja toplote i energije, time i do nepotrebno visokih računa, iako je te greške veoma lako izbeći.

Stoga vam predstavljamo listu grešaka koje možete ispraviti gotovo samo jednim pokretom ruke.

1. Visoka temperatura u prostorijama

Subjektivan osećaj kod svake osobe može biti drugačiji, tako da se prilikom podešavanja optimalne temperature u različitim prostorijama možete osloniti na sledeće savete. U spavaćoj sobi i kuhinji temperatura ne mora biti iznad 20°C. U kuhinji je dovoljno podesiti temperaturu i na 18 stepeni, ukoliko rade i drugi uređaji koji otpuštaju toplotu, poput šporeta. Nešto toplije je potrebno da bude u dečijoj i radnoj sobi. Takođe, kupatilo ne sme biti hladno je postoji opasnost od brzog razvijanja buđi, a preporučena temperatura za ovu prostoriju je 23 do 24°C.

2. Potpuno isključivanje grejanja

Jedna od najčešćih grešaka kada je reč o grejanju je kompletno isključivanje sistema za grejanje kada se napušta kuća. U zavisnosti od spoljašnje temperature i dužine odsustva, ne samo što se sistem i nameštaj hlade, već i zidovi objekta. Kako bi vlasnici vratili željenu temperaturu u prostorijama, potrebno je više energije da sistem to nadoknadi nego što bi bilo utrošeno za održanjanje temperature tokom odsustva.

3. Kratko zagrevanje

Kao što smo već spomenuli, optimalna temperatura u kupatilu je 23°C. Međutim, nije retkost da se kupatilo uopšte ne greje, već se grejanje uključi samo pre korišćenja kupatila. Iako se vazduh čak i nakon kratkog zagrevanja dovede do prijatne temperature, zidovi kupatila ostaju hladni i pružaju idealnu podlogu za razvijanje buđi, što na kraju proizvodi veću štetu za vlasnika.

4. Grejanje drugih prostorija

Rizik od pojave buđi postoji i u drugim prostorijama koje se zagrevaju “kroz vrata”. Najčešće je slučaj da se greje samo zona u kojoj se boravi, a vrata spojenih prostorija se drže otvorenim i zagrevaju na taj način. Topao vazduh koji izlazi iz zagrejanih prostorija sardži veliku količinu vlage, a to prouzrokuje formiranje buđi u prostorijama koje se greju na pasivan način.

Obavezno pročitajte i:

5. Zaklanjanje radijatora

Usled nedostatka prostora, nameštaj se često postavlja ispred radijatora, a dešava se i da su zavese previše dugačke i prekrivaju polovinu, pa čak i ceo radijator. To uzrokuje neravnomerno širenje toplote i vodi ka nepotrebno visokim troškovima grejanja. Prema istraživanju Udruženja stanara u Nemačkoj, ukoliko se radni sto približi na par cenitmetara od radijatora, takvo zaklanjanje može da poveća troškove grejanja za čak 15 posto.

6. Sušenje veša na radijatoru

Iako deluje nelogično, radijatori nisu pogodni za sušenje mokrog veša. Snaga zagrevanja se znatno smanjuje, a dodatnu nepovoljnost čini isparenje vlage zbog koje se razvija buđ.

7. Provretravanje prostorije

Ispravno zagrevanje prostorije zahteva i ispravnu ventilaciju. U prostorijama novih, energetski efikasnih ili renoviranih zgrada, više ništa ne funkcioniše ručno. Međutim, u većini postojećih zgrada nužno je manuelno obezbediti dotok svežeg vazduha. Najčešća greška koja se čini pri provetravanju prostorije je držanje prozora konstantno otškrinutim. Na taj način hladan vazduh hladi celu prostoriju i vlaga ulazi u zidove. Mnogo je efikasnije otvoriti širom prozore na deset minuta i dozvoliti da topao vazduh i vlaga izađu, jer se u tom slučaju zidovi i nameštaj hlade samo delimično i nije potrebno dogrevati prostoriju.

8. Vazduh u cevima

Sistem za grejanje je zatvoren sistem, u kojem ne bi trebalo da se nalazi vazduh. Međutim, to se ne može u potpunosti sprečiti, pa se iz sistema mora redovno ispustiti vazduh. Bez tih mera, zagrejana voda se ne može ravnomerno rasporediti, a kao rezultat toga temperatura u prostorijama bude neujednačena. Uz par spretnih ruku, ventiliranje sistema na pravilan način može se izvesti vrlo brzo.

9. Preveliko zagrevanje

Stari sistemi za grejanje uglavnom nemaju senzor spoljašnje temperature za regulisanje, zbog čega rasipaju energiju jer često zagrevaju prostoriju više nego što je zapravo potrebno. U ovom slučaju korisnici manuelno i po osećaju pojačavaju i smanjuju zagrevanje, što dovodi do velikih gubitaka energije jer podešavanje željene temperature traje duže i mnogo je nepreciznije nego uz pomoć spoljnog senzora, a to neminovno dovodi do gubitaka energije.

10. Zastarela tehnologija

Sistemi koji su u upotrebi duže od 20 godina mnogo su manje efikasni od novih sistema za grejanje. Ovo se odnosi i na termostate, koji najčešće nisu menjani. Nov termostat koji se povezuje sa internetom, može se veoma lako instalirati i već od starta obezbediti ugodno korišćenje – na primer, podešavanje temperature čak i ako je korisnik na putu, ukoliko ima dostupnu internet mrežu. Ako se ispravno koristi, termostat može da umanji troškove grejanja iz razloga koji su opisani u prethodnim stavkama.

Ukoliko se razmišljate za prelazak na centralno grejanje i planirate da život u kući zamenite sa životom u stanu, mi vršimo selidbe stanova i Beogradu.

Selidbe nameštaja: Kompletan vodič za izbor lustera

Često se u tokom naših selidbi u Beogradu desi da naidjemo na interesantne, glomazne i prelepe lustere. Naša ekipa za selidbe se o vašim lusterima brine sa najvećom pažnjom, i pošto smo da sada već preselili značajan broj lustera, hteli smo sa vama da podelimo neka iskustva kada je u pitanju izbor lustera:

VELIČINA LUSTERA – Veličina je bitna! Kako biste postigli izbalansiran efekat, vaš luster mora da bude odgovarajuće veličine. Postoji jedna formula za izračunavanje odgovarajućeg prečnika koja je zasnovana na dimenzijama sobe i glasi ovako:

( širina sobe u m + dužina sobe u m ) x 10 = prečnik lustera u cm

Na primer, ako je soba široka 4m, a dugačka 6m, prečnik lustera bi trebao da bude 100cm.

( 4m + 6m ) x 10 = 100cm

Naravno, ova formula treba da vam da okvirnu veličinu, ne treba da je uzimate kao nužno pravilo.

selidbe namestaja i lustera

VISINA – Ukoliko luster pozicionirate negde gde će se ispod njega prolaziti, potrebno je da ga postavite na visini od najmanje 190cm. Što se tiče postavljanja lustera iznad trpezarijskog stola, pravilo važi da je minimalni razmak između stola i najniže tačke lustera 80cm.

selidbe nameštaja

Imajte na umu da su ova pravila generalna i da nije neobično da se lusteri postave višlje zbog dramatičnog efekta ili niže, kao na primer iznad noćnih stočića.

BROJ SIJALICA  – Izbor lustera se kreće od onih koji imaju samo jednu ili dve sijalice do onih koji imaju preko 30. Ukoliko vam je luster jedini izvor svetlosti u sobi, razmatraćete onaj sa većim brojem sijalica i obrnuto.

Imajte na umu i koliko svatlosti vaš enterijer upija. Tamna boja zidova, tamno drvo, mat i reljefne teksture upijaju više svetlosti od svetlih boja i glatkih površina, pa tako bela boja reflektuje čak do 80% svetlosti, dok tamno siva reflektuje samo 12%.

TIP SIJALICA – Svaki luster zahteva različite vrste sijalica. Pa tako danas možete da kupite i one sa LED svetlom. Pored ostalih prednosti koje LED svetlo ima po naše zdravlje i okolinu, ovakav tip sijalica će vam svakako smanjiti troškove za struju, a i nećete morati često da ih menjate.

ODRŽAVANJE – Koliko često treba čistiti luster i koliko će to biti teško, zavisiće od brojnih faktora, kao na primer materijala od koga je luster napravljen i dizajna. Ako luster ima gomilu sitnih elemenata, očekujte da ćete provesti dosta vremena u njegovom čišćenju. Kad već investirate u dobar i lep luster obratite pažnju i na njegovo održavanje kako bi mogli da u njemu uživate što duže…

Neke od usluga koje nudimo povezane sa ovom temom:

Selidbe Pančevo

selidbe pančevo

Planirate selidbu u Pančevo ili iz Pančeva? Planiranje selidbe Pančevo, kao i svaki put kada se selite iz grada u grad, može da bude iscrpljujuć proces. Mi smo tu za vas da olakšamo proces selidbe.

Naša agencije za selidbe vrši selidbe profesionalno i efikasno, pozovite nas na: 062 242 282

Selidbe Pančevo: Procedura

Mi smo profesionalna agencija za selidbe i specijalizovani smo za prevoz stvari na teritoriji Pančeva i okolnih mesta. Vršimo za Vas sve tipove selidbi u Pančevu, po najpovoljnijim uslovima i na kvalitetan i pouzdan način.

Ukoliko vam je potrebna selidba, pozovite nas, iznesite nam zahtev selidbe, odakle se selite i gde se selite, mi ćemo sagledati vaše zahteve i dati vam ponudu za selidbu. Ako ponuda odgovara, zakazaćemo dolazak i izvršiti selidbu za vas. Vi ne morate da brinete o pakovanju, montaži, demontaži, to sve mi radimo za vas. Naša agencija za selidbe u Pančevu će vam pružiti profesionalnu uslugu, vaše je samo da se pojavite na novoj adresi i popijete kafu u svom novom ambijentu.

Usluge koje vam nasa agencija za selidbe pruža su sledeće:

Besplatnu procenu selidbe
•    usluge selidbe, kombi i kamionskog prevoza
•    utovar, prevoz i istovar stvari
•    demontaža i montaža
•    selidbe inostranstvo
•    prevoz specijalnih tereta (kasa, klavira,tea peci,rekova..)
•    odnošenje starog nameštaja
•    pakovanje i zaštita stvari

Ako su vam potrebne selidbe Beograd, stojimo vam na raspolaganju. Selidbe u Beograd i iz Beograda vršimo takodje svakog dana, po najboljim cenama u gradu. Pozovite nas za dodatne informacije vezane za selidbu na: 063 42 52 52

Istorija Pančeva

Pančevo je mesto u Banatu, na Tamišu. Teritorijalno gledano, Pančevo je sedište istoimene opštine kao i Južno-Banatskog okruga (Vojvodina, Srbija). U samom gradu živi 76.654 ljudi, na području opštine 130.280. Zajedno sa prigradskim naseljem Starčevo grad Pančevo po poslednjem popisu iz 2002. godine broji 84.702 stanovnika.

mapa pančeva za selidbe

Izvor: Wikipedia

Selidbe nameštaja: 6 komada nameštaja koji će vam olakšati život u maloj dnevnoj sobi

selidbe namestaja

Često dobijamo upite za selidbe nameštaja. Evo nekih saveta koji su to komadi nameštaja koje je najlakše preseliti i koji se lepo uklapaju u vaš novi prostor. Mali stan obično znači mnogo vremena provedenog u maloj dnevnoj sobi. Međutim, ovo uopšte ne mora da bude toliko strašno.

Selidbe nameštaja: Raspored

Potrebno je samo da napravite pravi raspored, kao i da unesete u nju nekoliko komada nameštaja po meri koji od ovog malog prostora čine multifunkcionalnu dnevnu sobu.

Evo šta vam je potrebno:

1. Klub sto sa puno prostora za skladištenje

Iako mali i tanak klub sto može delovati primamljivo, za vašu malu dnevnu sobu idealan je klub sto koji ima mnogo fioka i vratanaca.

Sve što bi inače stajalo izloženo, odavalo utisak nereda i vizuelno smanjivalo prostor, možete složiti unutar vašeg klub stola.

Ukoliko niste sigurni kakav biste klub sto odabrali za vašu dnevnu sobu, pročitajte više o tome na našem blogu: Kako da izaberete pravi klub sto za dnevnu sobu.

selidbe stolova

 

2. Kauč na izvlačenje

Velike, stilske sofe su zaista prelepe, ali to nije dobro rešenje za malu dnevnu sobu.

Umesto rogobatnih komada nameštaja, birajte moderne kauče i fotelje na izvlačenje, jednostavnih linija ali u zanimljivoj boji koja se uklapa ili pak odstupa od ostatka prostora.

Naravno, obavezno je da kauč ima prostor za odlaganje posteljne u svojoj unutrašnjosti. Na taj način lako ćete dnevnu transformisati u spavaću sobu, bilo da vi spavate tu ili imate goste koji će prespavati.

selidbe kauca i troseda

 

3. Sporedni stočići koji se mogu koristiti i za sedenje

Ovo je jedan od esencijalnih komada nameštaja za male dnevne sobe.

Umesto klasičnih sporednih stolova koji zauzimaju previše prostora, odaberite stočiće koji su nalik stolicama, na kojima se može sedeti, držati posluženje tokom proslava, ali i saksije sa cvećem i časopisi tokom svakodnevice.

Uzani panjevi su takođe odličan izbor, a mogu delovati i pomalo rustično i uneti šik duh u vaš prostor. Na taj način imate dva u jednom – stolicu i stočić.

 

4. Sto na izvlačenje

Ukoliko je vaša dnevna soba ujedno i trpezarija, idealno rešenje za vas je sto za ručavanje „na izvlačenje“.

Umesto velikog trpezarijskog stola sa mnoštvom stolica odaberite manji, čije se ivice po potrebi mogu izvući kako bi se dobilo dovoljno mesta. Još jedno dobro rešenje je ugradni trpezarijski sto, koji se ugradjuje na zid, te po potrebi spušta i podiže.

Sa ovakvim rešenjem tokom svakodnevice sto vam neće smetati, a kada priređujete obroke za više ljudi imaćete gde da ih smestite.

Ovakav sto možete napraviti i po meri.

5. Podeljena sofa

Osim klasičnih kreveta na izvlačenje, za vašu malu dnevnu sobu možete nabaviti i udobnu sofu koja je podeljena na zone, čiji se delovi mogu lako premeštati po potrebi.

Dobro rešenje su sofe koje su u jednom delu produžene, tako da se na njima može komotno spavati.

Sa ovakvom sofom dobijate pregršt mesta za sedenje kada imate goste, ali i udoban krevet za spavanje.

6. Pregradni pano ili paravan

Ako je vaša mala dnevna soba ujedno i kuhinja ili trpezarija, možete ove sekcije podeliti interesantnim panoom, policom za knjige ili paravanom, kako biste vizuelno dobili efekat različitih prostorija.

Možda najbolje rešenje jeste pregradni „zid“ – polica, napravljena od dobrog materijala i u skladu sa ostatkom prostorije. Na nju možete naređati knjige i ukrasne, vama drage, predmete i vaze.

selidbe nameštaja

Ukoliko ne želite selidbe nameštaja, već samo želite da se otarasite starog nameštaja, mi vršimo usluge odnošenja starog nameštaja.

Izvor: CJ

Feng šui pravila za čišćenje stana

beograd selidbe

Prema principima ove drevne kineske filozofije, čišćenje će pomoći da povratite svoju energiju nakon zime.

Prolećno čišćenje stana, ako je verovati feng šui savetima, ne samo što će učiniti čuda za vaš dom, nego i za – vas lično. Prema principima ove drevne kineske filozofije, čišćenje će pomoći da povratite svoju energiju nakon zime, a cilj je da se otarasite svega što vam ne treba i da napravite prostor za novu i svežu energiju.

Savet broj 1:

Ako želite da poboljšate svoje zdravlje, rešite se svih predmeta koji prave nered i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, a posebno obratite pažnju na kuhinjske ormariće i zamrzivač. Obavezno očistite frižider, šporet i sve posude koje koristite za pripremu i posluživanje hrane. Po mogućstvu, nemojte da čistite jakim hemikalijama već odaberite one prirodne. Operite i sve fioke, lustere, lampe, radne površine…

Savet broj 2:

Unesite tri nove posude sa zelenim biljkama, osvežite svoj prostor i napravite simbol energije novog početka. Ako planirate da ih smestite u kuhinju, odaberite bujne i aromatične biljke, poput bosiljka, ruzmarina ili nane. Fokusirajte se na ulaz u stan i kuhinju, jer su oba ova dela stana snažno povezana sa vašim zdravljem.

Savet broj 3:

Temeljito očistite i raspremite spavaću sobu i kupatilo, i bacite sve što niste koristili poslednjih šest meseci. Ne zaboravite da očistite i pod ispod kreveta i unesete neku novu biljku ili bilo kakvu drugu dekoraciju u obe prostorije.

Savet broj 4:

Ako čeznete za novom ljubavnom vezom u svom životu, onda napravite prostor za novu osobu. Očistite ormare zbog boljeg protoka energije i prostranosti i tek tada ćete moći da privučete osobu koju želite.

Savet broj 5:

Prema feng šuiju, svaka prostorija u vašem domu ima posebno značenje za vašu i ličnost ukućana, tako da je najbolje da ih sve detaljno očistite i raspremite. Temeljno čišćenje stana probudiće vašu uspavanu energiju, a posebno važno je da se otarasite svih stvari koje više ne upotrebljavate.

ELEGANTNI STIL MALE GARSONJERE

Upravo ovo se može doživeti u ovom jednosobnom stanu smeštenom u Ostermalmu. Ova garsonjera možda jeste mala po kvadraturi, ali poseduje veoma lep dizajn koji uklapa svaki aspekt koji je čini većom, dok istovremeno svojim vlasnicima obezbeđuje neverovatan stil.

Ukupna tema je siva, koja istovremeno osvetljava prostor savršenim balansom. Zidovi su svetlo sivi i savršeno se uklapaju sa crnim elementima ostatka enterijernog dizajna. Prostor dnevnog boravka sastoji se od udobne svetlo sive sofe, tepiha sa obrascima, zajedno sa crnim stolicama na sklapanje.

Stakleni zidovi su uključeni kako bi podelili spavaću sobu od prostora dnevne, u kojoj se takođe nalaze i teške gusto krojene draperije koje se uklapaju sa sivom temom zidova. Kuhinja je jednostavnog dizajna i izgleda sasvim dovoljno prostrana. U njoj se nalaze nekomplikovani drveni detalji, zajedno sa mermernom radnom površinom mesinganih slavina.

U ovom stanu je takođe integrisano i zelenilo kako bi osiguralo čist vazduh i učvrstilo jedinstvenost dizajna. Iako je ovo jednosoban stan, on i dalje izgleda veoma prostrano, što mu je omogućio njegov neuporedivi dizajn.

Preuređen momački stan

selidbe samačkih stanova

Smješten u mirnoj ulici s drvoredom u West Villageu u New Yorku, ovaj dvosobni, dvoetažni stan nudi novi početak za novog samca. Vlasnik je htio potpuno osvježiti i redizajnirati sobe uz skroman proračun, u čemu su dizajneri studija Décor Aid uspjeli, koristeći pametna i isplativa rješenja. To su uspjeli stvaranjem manjih, jeftinih promjena koje su dale maksimalan učinak. Preuređeni ormari i novi kuhinjski aparati dali su kuhinji instantni redizajn, dok je novi raspored postojećeg namještaja i umjetnina poboljšao funkciju i protok zajedničkih prostorija, dodajući tlocrtu kućni ured i gostinjsku sobu.

Kupljeni su jeftini ukrasni komadi, uključujući i rasvjetu i namještaj, kako bi se postigla čista, moderna estetika uz minimalan trošak. U suvremenom dnevnom boravku bijelo obojani zidovi pružaju moderniji, muški osjećaj, dok je u dvije spavaće sobe korištena tapeta kako bi se dodao sloj teksture i vizualni interes. Narančasti jastuci daju dašak boje u uglavnom neutralni prostor i suprotstavljajući se bakrenim i drvenim tonovima koji su tema cijelog stana. Rezultat je topao, ugodan i muški suvremeni dizajn.