Selidbe kupatila u Beogradu, profesionalne medjugradske selidbe u Srbiji i inostranstvu, odlične cene, besplatna procena

Blog
Selidbe Beograd | Selidbe kupatila Beograd

Selidbe kupatila Beograd

Selidbe kupatila: 10 ključnih elemenata adaptacije o kojima treba da brinete
Prilikom selidbe vašeg stana, jedna stvar koju treba takodje isplanirati je selidbe kupatila. Selidbe kupatila su veliki posao koji treba pažljivo isplanirati. Zato napravite što bolji plan, a u njemu razmotrite i sledećih 10 ključnih elemenata…

Vreme
Ljudi uglavnom misle da će za selidbe malog kupatila biti dovoljno par dana i neće oduzeti puno energije i vremena. To ne mora uvek biti slučaj. U zavisnosti od toga šta menjate, kako želite da renovirate, malo kupatilo će možda zahtevati isti posao kao da uređujete veliko. Isplanirajte šta želite da promenite, da li ćete biti u prilici da nabavite sve u pravo vreme (pločice više nemaju na zalihama svuda gde imaju i izložene uzorke, na primer) . Planiranje radova u kupatilu naročito će biti od pomoći osobama koje u kući imaju samo jedno i moći će lakše da se organizuju.

Skriveni problemi
Ukoliko ste rešili da skroz preuredite kupatilo onda to uradite kako treba! Unajmite profesionalce koji imaju već iskustva i možete se nadati najboljem rezultatu bez problema. Čak i kada na površini deluje sve u redu, u unutrašnjosti možda vrebaju problemi o kojima niste ni razmišljali.
Ako je prethodni vlasnik uradio hidroizolaciju, a onda menjao poziciju kade, umivaonika ili WC šolje, to znači da je izolacija verovatno ugrožena. Proverite da li se to i desilo, a ako niste sigurni možda je bolje da uradite izolaciju ponovo nego da plaćate troškove renoviranje komšije ako mu poplavite stan.

Dizajn i funkcionalnost
Prvo što morate uraditi pre nego što pozovete majstore i kupite materijal je da razmislite kako želite da izgleda vaše kupatilo. Više faktora je u igri: boja pločica, da li ćete izabrati kadu ili tuš kabinu, detalji i dizajn. Zamislite u glavi ili pronađite na internetu slike pa se posavetujte sa majstorima da li je sve to izvodljivo i da li se uklapa u vaš budžet. Razmišljajte i o funkcionalnosti i kako će se uklopiti uz ostatak enterijera. Previše luksuzno kupatilo uz rustičan enterijer ili obrnuto neće delovati skladno.

Budžet
Pre bilo kakvog renoviranja, prva stavka koju morate uraditi je da napravite spisak koliki je vaš bužet: stavite na papir šta vam je najvažnije, koje troškove to donosi i šta se još mora uraditi da bi se neophodno izvelo do kraja. Primera radi: ako stavljate pločice, računajte da ćete time podići visinu poda. To, dalje, znači da ćete morati da skraćujete vrata ukoliko se otvaraju unutar kupatila. A skraćivanje vrata košta pa i to predstavlja obavezan trošak za vašu listu…

Zidovi i podovi
Bilo koji materijal možete izabrati u kupatilu za zidove i podove samo ukoliko je vodootporan. Ukoliko želite savet dizajnera, on će vam sigurno predložiti da izaberete keramičke ili granitne pločice jer će izgledati lepo i duže će trajati. Najjeftinijie rešenje za pod je linoleum, ali ni pločice od vinila nisu preterano skupe, a mogu da izgledaju dobro.

Osvetljenje
Kada je u pitanju osvetljenje u kupatilu, vodite računa da bude funkcionalno, ali i prijatno i da doprinosi atmosferi. Najbolje je ukoliko kupatilo ima prozor kroz koji će preko dana dopirati prirodna svetlost, ali obezbedite i minimum od 40 vati po kvadratnom metru površine kupatila.

Pogledajte još i:

  • Selidbe
  • Selidbe Stanova
  • Selidbe inostranstvo

Detalji
Uređenje bilo koje prostorije, pa i kupatila podrazumeva i biranje detalja koji će oplemeniti prostor. Čak i najmanje sitnice, kao što su lepi peškiri, mirišljavi sapuni i lepo upakovane kupke i šamponi doprineće atmosferi i ulepšaće prostor.

Ventilacija
Ventilacija je jedan od najvažnijih faktora u vlažnoj prostoriji kao što je kupatilo. Zato je neophodno da budete pažljivi i dobro isplanirate: ugao, pravu poziciju za instalaciju… Slaba ventilacija  može stvoriti buđ u kupatilu i ugroziti vam zdravlje.

Unesite zelenilo
Ako je ikako moguće, nađite mesta za biljke. One će oplemeniti kupatilo kao i svaki drugi prostor i dati mu posebnu notu elegancije. Nakon selidbe kupatila zelenilo dosta oplemeni prostor.

Finalno čišćenje
Na kraju selidbe kupatila i svih radova, neophodno je sve detaljno očistiti. Kabine, fioke, police, pločice, podove… Nabavite dobra dezinfekciona sredstva ili pozovite agenciju za čišćenje, ukoliko se naravno uklapa u vaš budžet.

Ako vam je potrebna usluga profesionalne selidbe vašeg kupatila, kontaktirajte nas na: 062 242 282 kako bismo mi završili za vas sve gore navedeno.

Recenzije