Селидбе намештаја и 6 савета за малу дневну собу

Припремили смо неколико савета за како да се ураде лаке селидбе намештаја а да се при томе све лако уклопи на новој адреси и у новом простору. Уколико имају мали стан људи често мисле да су и осуђени да буду целог дана у скученом простору јер стан не може бити већи ако је заиста мали. Ово не мора да буде правило, док је главни трик у томе да све лепо уклопите након селидбе намештаја. Наша агенција за селидбе Београд Смарт Мове ради све врсте селидби професионално и повољно. Позовите нас на 062 242 282 за све врсте селидби.

Распоред је битан за селидбе намештаја

Ово је кључно. Битно је да осмислите простор, затим распоред и праве комаде намештаја који ће се у вашој малој дневној соби лепо уклопити. Овде морате оставити простор за компромисе и мултифункционалност намештаја. Ево шта вам је потребно:

1. Клуб сто са пуно преграда и фиока

Лјуди често изгубе пуно простора на разне изложене ствари, књиге и урасе. Убаците све то у ваш клуб сто,у фиоке и направите коначно ред. И не само то, изложене ствари често и визелно сужавају простор. Одаберите мањи, тањи и клуб сто са што више фиока и простора за складиштење.

2. Кауч на развлачење

Модерни каучи и фотеље на развлачење већ се уклапају и модерни дизајн али у штеде простор. Ако већ имали мали стан немојте бирати рогобатне комаде намештаја. Бирајте намештај складних линија, без сувишних украсних делова који немају сврху, бирајте и боју која се уклапа у остатак простора. Стилизовани намештај није решење за малу дневну собу.

Не заборавите да ћете тај кауч користити када вам дођу гости који ће преноћити код вас, па обавезно бирајте комаде намештаја који имају део за одлагање постељине у фиоци испод. Овде можете држати резервну постељину.

3. Сточићи који могу да се користе и за седење

Ово може бити прави погодак уколико пронађете овакав намештај који ће се уклопити у целокупну слику вашег малог стана. Сточићи који се могу користити за различите намене уштедеће вам много простора и бити вишеструко корисни. Овде могу доћи у обзиром и пањеви који су у последње време све чешће заступљени као детаљи који дају рустичност простору и соби. На њих можете спустити тањир, шољицу кафе или чак седети на њима.

4. Сто који се извлачи

Сто на извлачење може бити корисно решење за малу дневну собу. Када није у употреби или га користе само две-три особе није га потребно ширити извлачењем, али када вам дођу гости, лако ћете проширити капацитет стола. Одлично решење за мале просторе су и уградни кухињски столови који се шрафе у зид и могу се склапати када се не користе. И једно и друго решење, за разлику од великих трепезаријских столова представљају одлично решење за узане просторе.

Уколико пронађете правог мајстора, овакав сто можете направити и по мери, па пре него што купите у радњи истражите и ту могућност.

5. Софа из више делова – подељена софа

Постоје софе које су идеалне за мале дневне собе јер се могу растављати по деловима и премештати по потреби. Идеално је ако пронађете софу која у главном делу има дужи лежајни део па се може користити и за спавање када вам бану гости, док се споредни делови могу шетати по соби и користити за седење.

На овај начин добијате и додатни лежај и доста простора за седење када се ваша мала дневна соба напуни гостима.

6. Преградите собу – преградни пано и паравани

Ово је трик који може довести до тога да ваш стан потпуно визуелно преуредите и функционално обогатите. Ако је ваша дневна соба истовремено и кухиња и трепезарија, можете убацити преградни пано и одвојити кухињу од дневног дела. Овде доста тога зависи од маште, али доста добро изгледа убацивање полице за књиге са полуотвореним делом. Овде се лако може направити и преградни зид од лаком материјала који се може поделити и користити и као полица за пиће, украсе, цвеће и књиге.

Смарт Мове Селидбе – Права фирма за селидбе намештаја

Истина је уколико прелазите из већег стана у мањи овде можете имати проблем. У том случају бисте вероватно морали да планирате нови намештај приликом селидбе намештаја. Оно где ми можемо помоћи јесте услуга одвожења старог намештаја и услуга превоза и склапања новог намештаја.

Уколико не желите селидбе намештаја, већ само желите да се отарасите старог намештаја, ми вршимо услуге одношења старог намештаја.

Leave a Comment