Kuča od slame – Energetski efikasno rešenje

Kuča od slame – Energetski efikasno rešenje

Osvetljena, samoodrživa, otporna i sastoji se od rustičnog izgleda, ovakva konstrukcija poseduje veliku vrednost na tržištu u poslednje vreme. Građevinski metod veoma često koristi seno, obično slamu raža, ovasa, pšenice i pirinča, kao strukturalne elemente, građevinsku izolaciju ili oboje. Kao rezultat, cena izgradnje ovakvog objekta je veoma niska, šta više, kuća od sena je veoma isplativa. Ukoliko biste se upustili u ovakav projekat moramo vam predstaviti listu prednosti i mana.

Kako napraviti kuću od slame?

Prednosti uključuju dobru izolaciju, pristupačnost, nisku cenu. Mane kuće od sena predstavljaju njena sklonost truljenju i na takav objekat nećete moći lako da pronađete pogodno osiguranje. Međutim, izgradnja jednog ovakvog objekta dovodi same korene prirode u sadašnjost, što kao rezultat ima osećaj smirenosti i ekvilibrijuma u enterijeru, dok istovremeno ojačava samu vezu sa eksterijerom i spoljnom sredinom. Osim dobrog izgleda, na fotografijama u galeriji ćete otkriti inspirativni dizajn kupatila, spavaćih soba i dnevnih soba koje poseduju enterijeri veoma lepih kuća od slame.

Ne moramo ni pominjati da se rustični elementi savršeno uklapaju u kuće od slame. Jedan od primera koji vidite poseduje prostrane sobe visokih plafona, što su dva elementa koja dozvoljavaju da dekorišete sa stavom. Kao što veoma lako možete primetiti, visoke vaze, velike skulpture i predivni lusteri se itekako integrišu u ovakav ambijent. Takođe, visoki kamin u jednom od uglova utopljavaja još više enterijer, ali najzapaženiji element, jeste sastav krovne konstrukcije, kome grede pružaju snagu, dok u isto vreme pružaju spontanost prostoriji.

Zaključak: Da li se isplati praviti kuću od slame?

Elegantni lukovi su prva stvar koju primetite u enterijeru svake sobe koja ih poseduje. Ove komponente, vema cenjene zbog svoje nosivne uloge u arhitekturi, sada dobijaju drugu funkciju dekorativnih dodataka. Spavaća soba kuće od sena koju vidite u galeriji, poseduje visoke lukove koji njenom enterijeru pružaju prelep izgled. Sirova jednostavnost slamenih kuća idealno se slaže sa nameštajem i dekoracijom njene unutrašnjosti. Kreirani od gotovo nefiniširanog drveta, ovi predmeti stvaraju neutralno okruženje u kome se vlasnici mogu osećati slobodno i opušteno.

Leave a Comment