Elegantni stil male garsonjere

Elegantni stil male garsonjere

Upravo ovo se može doživeti u ovom jednosobnom stanu smeštenom u Ostermalmu. Ova garsonjera možda jeste mala po kvadraturi, ali poseduje veoma lep dizajn koji uklapa svaki aspekt koji je čini većom, dok istovremeno svojim vlasnicima obezbeđuje neverovatan stil.

Ukupna tema je siva, koja istovremeno osvetljava prostor savršenim balansom. Zidovi su svetlo sivi i savršeno se uklapaju sa crnim elementima ostatka enterijernog dizajna. Prostor dnevnog boravka sastoji se od udobne svetlo sive sofe, tepiha sa obrascima, zajedno sa crnim stolicama na sklapanje.

Stakleni zidovi su uključeni kako bi podelili spavaću sobu od prostora dnevne, u kojoj se takođe nalaze i teške gusto krojene draperije koje se uklapaju sa sivom temom zidova. Kuhinja je jednostavnog dizajna i izgleda sasvim dovoljno prostrana. U njoj se nalaze nekomplikovani drveni detalji, zajedno sa mermernom radnom površinom mesinganih slavina.

U ovom stanu je takođe integrisano i zelenilo kako bi osiguralo čist vazduh i učvrstilo jedinstvenost dizajna. Iako je ovo jednosoban stan, on i dalje izgleda veoma prostrano, što mu je omogućio njegov neuporedivi dizajn.

Međutim garsonjere u startu dolaze sa velikom i očiglednom manom, a to je veličina. Zbog njihovog ograničenog prostora, dizajniranje garsonjera može veoma često predstavljati veliki problem. Zapamtite da ova vrsta stanova mora posedovati brojne pogodnosti koje omogućuju kuvanje, gledanje televizije, igranje igrica i tuširanje. Upravo iz ovog razloga dekorisanje malih garsonjera zahteva velike napore i nekoliko savršenih ideja.

Nakon što zavirite u našu galeriju meći čete da uočite neke veoma interesantne malene stanove i ideje za kreiranje istih, namenjene svakome ko želi da svoj enterijer za stanovanje učini mnogo podnošljivijim i pruži mu stilsku auru. Imajte na umu da saveti koji slede i pokušajte da izvučete najviše iz njih kako biste dekorisali svoju malu garsonjeru prema svom ukusu.

Iako garsonjera nije velika po kvadraturi, možete izabrati neutralan gradski stil kako biste na najbolji način nadoknadili ovaj nedostatak. Neutralne zavese i zidovi kombinovani sa srebrnim i crnim akcentima čine da prostor enterijera deluje komfornije, dok istovremeno dodaju centralnu tačku ambijentu. Za ekstremno male prostore, nameštaj minimalnog volumena predstavlja pravo rešenje. Jedva vidljivi stočići za kafu koji i dalje služe svrsi na veoma dobar način mogu uštedeti obilje dragocenih kvadrata.

Za male garsonjere, idealno je kada nameštaj poseduje duple funkciju dizajna i mesta za odlaganje stvari. Kupite stolice, stolove i sofe sa ugrađenim ostavinskim prostorom. Održavajte komade koje koristrite na dnevnoj bazi skrivene u različitim pregradama ispod vaše sofe ili odložene u uglu.

Pogledajte i: Kombi selidbe garsonjera u Beogradu

Možete potpuno transformisati veoma usku dnevnu sobu upotrebom vibrantnih i raznobojnih 3D zidnih tapeta. Bela sofa i crno narandžasti grafički zidni tapeti mogu učiniti čuda za vašu dnevnu sobu. Dobru ideju takođe predstavlja i upotreba šumski zelenih draperija radi mnogo dramatičnijeg izgleda. Razmišljajte van okvira i postanite kreativni kako biste dobili željeni sadržaj u svom malom stanu.

Ukoliko zaista želite da budete jedinstveni i iskoristite najviše od svih ideja vezanih za male garsonjere, ali i dizajna koji je dostupan na tržištu, pokušajte da nađete sebi stan sa visokim plafonima.  Šta više, možete odvojiti spavaću sobu od ostatka garsonjere upotrebom kockastih polica, sobnih pregrada ili velikih fioka.

Možete izvući najviše iz vašeg malog stana mešanjem i uklapanjem svih navedenih ideja, ali, ako i vi sami posedujete nekoliko novih ideja koje možete primeniti na svojoj garsonjeri, nemojte nikako oklevati da tako i učinite.

Leave a Comment